Retraites

‘Stil mijn ziel wees stil’

Stilte beleven….

Verlang jij naar rust om dichter bij God, jezelf, je hart en je creativiteit te komen? Tijdens een lang retraite weekend maken wij een soort stiltereis van je hoofd naar je hart. In de stilte van het klooster omgeven door geuren en kleuren van de natuur ga je, net als de monniken ooit deden, bezig met handenarbeid. Op zaterdagochtend wordt het thema door een gastspreker verder uitgediept. Die ochtend mag je luisteren. Luisteren – dat is misschien wel de kern van de monastieke spiritualiteit. Het monastieke verlangen is een zoektocht naar nieuwe diepgang, eenvoud, toewijding, nederigheid, bezinning en rust. Tijdens het weekend gaan wij creatief aan de slag om ook op deze manier dichter bij je hart te komen en de creativiteit te ontdekken die al in je is gelegd. Je gaat terug naar je eigen bron en naar dé Bron. Je mag beleven dat je uniek en bijzonder bent en je mag leren dat dat wat je maakt goed is en precies jou weergeeft.

De retraites zijn christocentrisch van aard. Ik begeleid de retraites samen met collega kunstenares Elisabeth Baron en ze worden gehouden in Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, in Diepenveen. Het weekend duurt van vrijdagmiddag 16.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur. De dagorde die wij hanteren ziet er als volgt uit:

08.00   Ochtendgebed   (Lauden)     
08.30   Ontbijt                                                
12.00   Lunch
18.00   Diner                                      
21.00   Avondgebed   (Completen)
22.30   Avondrust

De verdere inhoud van het programma wordt aan het begin van een retraite weekend bekend gemaakt. 

De kosten voor het weekend bedragen € 279,- (all inclusive). Voor meer informatie en aanmelden mag je mailen naar: kunst@stoopendaal.org 

Agenda retraites:

4 – 6 september 2020 -Thema: nog niet bekend – spreker: nog niet bekend

27 – 29 maart 2020 – Thema: nog niet bekend – spreker: nog niet bekend

6 – 8 september 2019 – Thema: ‘Luisterend bidden’ – spreker: Agnes Huizenga

14 – 16 juni 2019 – Thema: ‘Wandelen in Zijn ritme’ – spreker: Elsa Waljaard

22 – 24 maart 2019 – Thema: ‘Puur jij in je kracht’ – spreker: Mirjam Karssen

7 – 9 september 2018 – Thema: ‘Leven met aandacht’ – spreker: Sarianne van Dalen

20 – 22 april 2018 – Thema: ‘In de stilte ontdek je de liefde’ – spreker: Mirjam van der Vegt

Naast de vaste retraites is het ook mogelijk om met een eigen groep te komen (maximaal 15 personen). Neem gerust contact op dan kunnen wij samen kijken naar de invulling en de mogelijkheden.

 

 Testimonies deelnemers:

“Wat heb ik genoten van dit weekend. Wil jullie ontzettend bedanken voor de structuur en ruimte van dit weekend, met alle ingrediënten om stil te staan en contact te maken met God, mijzelf en de ander. Zoveel inspiratie, gedachten om te koesteren en weer ontdekt dat de creativiteit bij me hoort.”

“Wat hebben jullie er weer wat moois en dankbaars van gemaakt, 
jullie geven zoooo veel, zo veel dank nogmaals, niet in woorden te vatten.”
 
“Ik ervaar veel meer rust en weet me dichterbij onze Hemelse Vader.
Bijzonder vond ik jullie houding, je mag er zijn zoals je bent en doen zoals bij je past.
 
“Ik voelde op dat moment zo Gods liefde voor mij en dat Hij liet zien “Ik ben bij je”. Ik heb daar een poosje gestaan en genoten van dat moment.”
 
“Weer thuis en voordat de hectiek van alledag losbarst eerst rusten bij God. Ik vond dat ook zo mooi de afgelopen dagen: eerst een viering en dan ontbijten en dan de rest van de dag.”
 
“Ik ben nog steeds heel erg aan het nagenieten van het weekend. En nog eens wil ik jullie heel erg bedanken voor de fantastische tijd. Ik heb het echt heerlijk gehad.”
 
“Ik heb er zóveel aan gehad. Het heeft heling en genezing gebracht in het diepste van mijn zijn… 
En jullie hebben mij ruimte gegeven voor mijn eigen proces en tijd hierin.” 
 
“Wat Gods Geest wel niet in beweging kan zetten door natuur, stilte en kunst. Jullie Zijn een prachtig team.”
 
“Ik heb thuis meteen een paar acrylstiften gekocht…! Het was zo bijzonder het schilderij wat ik in dit weekend gemaakt heb, ik was er helemaal verbaasd over.”