Presentatie en selectiedag expositie Dordrecht

Op zaterdag 29 september was de selectiedag in de Wilhelminakerk in Dordrecht voor de expositie ‘van Letter tot Leven’ van Platform Kerk en Kunst. Overal in deze mooie oude, ronde kerk stond kunst van ruim 30 kunstenaars. In twee groepen gingen wij, samen met enkele juryleden, langs de kunstwerken. Bij elk kunstwerk lichtte de maker zijn of haar werk toe. Ook ik mocht wat vertellen over mijn 3D artwork ‘Letterlijk Leven’. Je had maar een paar minuten en dan is het best lastig om tot de kern van het werk te komen. Mijn schilderij “LEEF” had ik op verzoek ook mee. 

Mijn werk is een ‘boom’ met bladeren van keramiek, onderin beplakt met bladzijden uit de Statenvertaling en bovenin met bladzijden uit de NBV en ‘Bijbel in gewone taal’. Het beeld wat ik ermee wil laten zien is de groei en ontwikkeling van het Woord maar toch ook aandacht vragen voor de letter – de wet – zoals die met name in de tijd van het uitkomen van de Statenvertaling, 400 jaar geleden, de boventoon voerde. ‘Gij zult’ en ‘Gij zult niet’ waren heersend. Het leven – de Trooster – kwam daardoor wat op de achtergrond. Ondanks de wet heeft het woord toch leven gebracht en brengt het nog steeds leven. De vijgebladeren zijn niet overwoekerd door de laurier en klimop bladeren – symbolisch beeld.

Aan het eind van de dag werd bekend gemaakt of je werk wel of niet door was. Ben blij om te kunnen zeggen dat mijn werk geselecteerd is. Op naar de opening op vrijdagavond 26 oktober.

Het was een leuke dag vol ontmoeting, luisteren, uitwisselen, bekijken en delen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>