Creatieve Stilte Retraite – september 2018

‘Leven met aandacht’

Van vrijdagmiddag 8 september t/m zondagmiddag 9 september mochten Elisabeth en ik opnieuw een groep deelnemers begeleiden tijdens een creatieve retraite. 

Het was een weekend waar naast creativiteit ook zeker de nadruk lag op stilte en eigen tijd. Stilte kan in het begin wat onwennig zijn. Ook al zit je bij elkaar in één ruimte, een verplicht praatje is niet nodig – je mag gewoon zijn en genieten. Gaandeweg het weekend werd deze stilte ook steeds meer omarmt en gewaardeerd. Aan de hand van Lectio Divina, de vieringen met bijbellezen en liederen, de creatieve opdrachten en ook in het bijzonder de lezing van Sarianne van Dalen op zaterdagochtend  mochten de deelnemers steeds meer van hoofd naar hart afdalen. Deelnemers konden genieten van de natuur en heerlijk wandelen. Ruimte voor ontdekken, leren, loslaten, aandacht geven, huilen en lachen. Mooie gesprekken zijn er gevoerd. Tijdens het weekend was het nog prachtig weer en konden de deelnemers ervoor kiezen buiten te werken. Het bijzondere was dat er werd geschilderd in de binnentuin van het klooster. Een binnentuin staat ook symbool voor je eigen binnentuin! Kloostertuinen zijn stilte-gebieden om op verhaal te kunnen komen. Ze bieden ruimte om te komen tot het binnenste, het kloppend hart in jezelf, de ziel, de bezieling. Ze bieden ruimte voor meditatie en gebed en voor ontspanning en re-creatie, her-schepping. Al deze dingen gebeurden ook echt met de deelnemers. Er werd op zaterdagmiddag,in de grote kerk, gezongen door een koor. Deze gezangen klonken door tot in de binnentuin….volgens een deelnemer een stukje hemel op aarde!

Lieve deelnemers bedankt voor jullie kwetsbaarheid en openheid. You are so loved!

De volgende retraite is van 22 -24 maart 2019. Je kan je alvast aanmelden. Stuur een bericht en je krijgt meer info.

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>