Creatieve Stilte Retraite – april 2018

‘In de Stilte ontdek je de Liefde’

Van 20 t/m 22 april waren wij een weekend in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen.

Wat hebben wij samen met de deelnemers een fantastisch mooi en bijzonder weekend gehad. Op vrijdagavond was er een Lectio Divina door de Berceau (natuurlijke kloostergang). Wij mochten luisterend lezen, met een liefdevol hart om zo Gods stem te verstaan. Luisteren en stil zijn – het zijn de kenmerken van de kloosterspiritualiteit. Het verlangen en zoeken naar nieuwe diepgang, eenvoud, toewijding, bezinning en rust. Op zaterdagmorgen mochten de deelnemers dit gaan leren en oefenen tijdens de lezing van Mirjam van der Vegt – zo blij met haar medewerking tijdens dit weekend! Met behulp van de creatieve opdrachten was ruimte om in de rust, dichter bij jezelf en God te komen. Net als de monniken deden aan de slag met handenarbeid.

Er is veel gebeurd dit weekend. Rust en stilte ervaren, harten geopend, gelachen, gehuild, gedeeld….lieve deelnemers, dank jullie wel!!

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>